Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Piloot.info

Ik ga op reis en neem mee..

F16 piloot

Een F16 piloot maakt onderdeel uit van de militaire speciale eenheden. F16 piloten worden door onder andere de Koninklijke luchtmacht  en koninklijke marine ingezet. Een f16 piloot wordt je niet zomaar, het vereist een zware intensieve weg om tot de top speciale luchteenheden te behoren.

Omdat een piloten opleiding veel geld kost, kiezen veel mensen ervoor om de opleiding via de luchtmacht te volgen. Het voordeel hiervan is dat Defensie alle kosten voor je vergoedt.

Voor je het weet blaas je op volle toeren in een f16 straal jager voertuig. Het F16 toestel is sinds 1979 de opvolger van de F-104 starfighter in de Benelux. Het toestel is door de fabriek General Dynamics ontworpen.

Waar werkt een f 16 piloot?

Als vlieger voor de luchtmacht wordt voor verschillende voertuigen getraind. Je werkt voornamelijk op de Koninklijke Luchtmacht basis, maar er bestaat kans om uitgezonden te worden. Zo kan je ingezet  worden in verschillende oorlogsgebieden.

De opleiding en eisen

Voordat je als F16 piloot aan de slag kan, moet je (indien je nog geen vliegbrevet hebt) een vier jaar durende opleiding volgen. Wanneer je succesvol je eerste jaar als militair doorlopen hebt, zal defensie iedere opleiding die je erbij wilt doen voor je vergoeden, de pilotenopleiding zal je dus in combinatie met je normale militairen bezigheden kunnen opvolgen.

  • Je moet in bezit zijn van een havo-diploma op Engels en wiskunde en techniek.
  • Een oogafwijking tussen +2/-2 en bereidt zijn om je ogen te laseren (wordt vergoedt)
  • Geen concentratie stoornissen en bent niet dyslectisch.
  • Je bent tussen de 17 en 27 jaar.

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text